Her kommer det 3 nye leiligheter 


En snakkis i Havn de siste månedene har vært:   Hva skjer med bankbygget, Lie bygget og Thorsenbygget?

Nå er det ting på gang i flere av disse byggene. Først ut er Kaigata 12, på folkemunne bedre kjent som Thorsenbygget.
Prosjektleder Arne Egil Thorsvik forteller til SkudenesNytt at Skude Bygg AS, etter litt om og men, har bestemt seg for at det i Kaigata 12 skal komme et bygg med 3 leiligheter og et mindre næringslokale.

– Vi har søkt om å få bygge 3 leiligheter og et lite næringslokale. Forhåpentligvis kan vi få en byggestart til våren, avhengig av salg og siste godkjenninger. Ser for meg ca 10-12 mnd byggetid, sier han.

Det betyr at det i Kaigata 12 våren 2024 står et nytt bygg, med en fasade som vil passe fint i lag med de andre byggene i denne gata.
Det skal bygges 2 leiligheter på ca 82 m2 og 1 større leilighet på ca 133 m2,

På taket blir det felles takterrasse for de tre leilighetene, og den vil ha en størrelse på ca 100 m2.


Nytt boligfelt på Ershaug
Thorsvik “slipper ” også en annen nyhet. Skude Bygg eier en tomt på Ershaug 2, og her søker de snart om å få bygge 10 husbankfinansierte eneboliger – med felles garasjeanlegg.
Tegninger på husene – inntegnet på plan – skal foreligge før nyttår, og tidlig på våren neste år vil de sende inn søknad på dette nye feltet.
Går alt etter planen vil Skude Bygg legge dette ut for salg sommeren 2023.

BYEN VÅR ANNO 2030?

Skudeneshavn er en liten by med litt over 3300 inbyggere med et kompakt og oversiktlig bysentrum som er sterkt preget av vernede kulturmiljøer. Det er et mål at våre etterkommere skal kunne se, oppleve og lese historien i bymiljøet, samtidig som man også i framtiden skal kunne bo og drive næring i Skudeneshavn En vellykket byutvikling forutsetter både kunnskap om- og vilje til å ta vare på og videreutvikle kvalitetene i den eksisterende byen.

Se VILL sin webside  - Mulighetsstudie Skudeneshavn

Bildene i saken er fra VILL sin presentasjon.

KA SKJER? Mai 2022:

MANGE SOM VIL HA HUS I SKUDDNES NÅ...

Skudeneshus har vært på boligvisning  i Dr Tvedts veg 8 sammen med ex skudenesbu og eiendomsmegler Olav Lauvås i meglerhuset Rele AS. Det var stor interesse for huset og mye folk på visningen. Huset ble foreøvrig solgt dagen etter visningen. Vi tok en prat med megler Olav for å få vite mer om ståa på boligmarkedet.

- På veg inn i høysesongen for boligsalg nå Olav? - Ja,nå kommer det godt med interesserte på visningene,og trenden er god.
Sålangt i mai har jeg hatt ut 5 boliger for salg. 4 i Skudeneshavn og 1 på Sandve.Alle de 4 i "Havn" ble solgt første dagen etter visning. Litt tilfeldig dette for fortsatt er det jo noen boliger som blir stående litt for lenge.

Olav LauvåsPå de 5 boligene så var det stor forskjell på antall interessenter på visning (1-11). Det kommer jo også an på hvilken prisklasse boligene er i. Det er generelt flere på visning på boliger opp til 2,5 millioner enn dyrere boliger

- Det er få boliger for salg?
-Tilgangen på boliger har jo bedret seg utover våren,men det er fremdeles få boliger som blir lagt ut. En god nyhet er vel at hvis du skal selge boligen din så må du bare sette igang for nå er det mange som er boligjakt i Skdenes området, sier Olav Lauvås .

Markedet fremover
Han sier videre at de håper at den gode trenden skal fortsette.Markedet vil jo alltid endre seg, men han sier at optimismen i Skudeneshavn er jo til å ta og føle på og derfor ser han lyst på markedet fremover..

Mye hus for pengene
Megler Olav mener at en får mye hus for pengene på Sør-Karmøy og i Skudeneshavn.
-Her får en generelt mer hus for pengene sør enn nordover. Som alltid er det tilbud og etterspørsel som styrer markedet. Det er som sagt få boliger for salg og da er det større sjanse for at boligene blir solgt kjapt. De aller fleste som er på jakt etter bolig er lokale, eller folk som ønsker seg fritidsbolig i området.får vi vite

- Når det gjelder næringsbygg (butikklokaler/lagerbygg) så er det svært få objekter for salg. Det siste jeg solgte var på Storamyr, det tok ca 3 mnd å selge. Fordelen når en skal selge denne type eiendom i Skudenes er at det er svært lite liknende eiendommer for salg. Men på den annen side så er jo kjøpergruppen også begrenset.g næringslokaler

TIDSMASKINEN

Skudeneshavn bilder på Tidsmaskinen

Her finner du bilder fra" middelalderen" 
og frem til dags dato. 

SKUDENESNYTT

Skudenesnytt.no    
 Ja,vi har egen lokal og digital
nyhetsavis for byen vår


HANDEL OG NÆRING

Skudeneshavn Næringsforening på Facebook

Handel og næring  er viktig for byen.
Skudeneshavn Næringsforening har en trygg hånd om dette. Se nyheter her 

SKUDEFESTIVALEN

skudefestivalen 2022


NÅ er det på tide med festival igjen.
30 juni til 03 juli 2022 skal du være med på Skudefestivalen 2022